Ons verhaal
Welkom bij Petit Boeuf
“Petit Boeuf verwijst zoals op zijn Frans vertaald naar vlees maar ook naar het Vlaamse boeffen.”
Met andere woorden kunt u bij petit boeuf genieten van een Frans-Belgische keuken, waar het draait om eerlijke en verse producten die op eenvoudige, pure vorm worden klaargemaakt.
Er zullen uiteraard vlees gerechten worden geserveerd, maar de chef houdt graag rekening met vegetariers en dieetwensen.
Reserveer een plekje aan de ruime, gezellige bar of neem plaats in lichte huiselijke sferen met uitzicht op de Dageraadplaats.
U bent van harte welkom voor een aangename lunch of eigentijds diner!
Petit Boeuf hoopt u graag te verwelkomen.
Only the Best
Verse ingrediënten, de beste kwaliteit
Al onze groenten en vlees leveranciers worden zorgvuldig uitgekozen. Het vlees dat wij serveren wordt met liefde bereid door De Laet & Van Haver. Andere producten komen van Belgische familiebedrijven zoals bijvoorbeeld “Good Meat” en “Claessens”.
Belgisch stoofvlees wit blauw
Ons stoofvlees wordt bereid op klassieke manier, met donkere leffe & graanmosterd. Wij gebruiken hiervoor Belgisch witblauw rund, waar wij trots op mogen zijn. De runderen staan bekend voor hun gespierde lichaamsbouw, wat zorgt voor een excellente vlees/vetverhouding.
Wat past er beter bij stoofvlees dan verse frietjes en een perfect getapt “bolleke”?
“Dry aged” entrecote
Het ‘dry aged’ proces zorgt dat het meeste vocht in het vlees verdampt, door het te laten rijpen op een constante temperatuur van 2 graden. Hierdoor wordt het vlees uitzonderlijk mals, met een rijke en intense smaak.
Aperitiefplankje
Als voorgerecht kan je genieten van een combinatie van onze Secreto 07, rillette, heerlijke witte beuling en bitterballetjes met een lekker mosterdsausje bij.
Verse desserts
Als mooie afsluiter van de maaltijd voorziet de Chef verse klassieke desserts die huisbereid zijn zoals moelleux, rijstpap en chocolademousse.
Suggesties
Petit Boeuf staat bekend om zijn keuze uit verschillende vleesgerechten, zowel bij de voor- en hoofdgerechten. Uiteraard biedt de Chef met alle liefde en passie ook vegetarische gerechten als suggestie aan.
Extra
Onze gerechten zullen driemaandelijks veranderen naargelang het seizoen. Wil je graag op de hoogte blijven? Bezoek regelmatig onze pagina of volg ons op Facebook & Instagram.
Don’t Miss
Nieuws & Evenementen
Volg ons ook op instagram !
Openingsuren
MA : Gesloten*
DI : 18u00-22u00
WOE : 18u00-22u00
DON : 18u00-22u00
VRIJ : 18u00-22u00
ZAT : 18u00-22u00
ZON : Gesloten*
*Mogelijkheid om af te huren voor feesten of recepties
Petit Boeuf
petitboeuf.antwerpen@gmail.com
tel: 0032 3 689 45 52
BTW BE0695713494
Dageraadplaats 20
2018 Antwerpen